Takúto úžasnú roládu ste ešte nemali. Je proste super.
Suroviny
8 vajec
6 PL práškového cukru
5 PL polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
4 PL kryštálového cukru
4-6 PL mletých orechov
1,5 PL kakaa
200 g masla alebo Hery
2 väčšie banány
Čokoládová poleva
100 g čokolády na varenie
50 g Cera
Rozpustiť nad parou a nechať vychladnúť. Polievať až keď je vlažná
Postup
Žĺtka si vymiešame so štyrmi lyžicami cukru do peny.
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh, ktorý sme vyšľahali s dvomi lyžicami cukru.
Cesto natrieme na mastný papier na veľký plochý plech a upečieme pri cca 170 stupňoch do svetlo hneda, tak cca 15 min.
Po upečení si pripravíme vlhkú utierku, cesto na ňu preklopíme, stiahneme papier, hneď stočíme do rolky a necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku.
Vajcia, cukor, orechy a kakao si najprv metličkou prešľaháme a potom varíme vo vodnéom kúpeli do zhustnutia.
Dáme za občasného miešania vychladnúť.
V mise si mixérom rozšľaháme maslo, a vychladnutú čokoládovú hmotu pomaly zašľahávame.
Menšiu tretinu plnky si oddelíme na potretie vrchu rolády.
Zvyšnou plnkou rovnomerne natrieme vychladnutú roládu, na začiatok položíme banány
Roládu pevne stočíme, aby nám nezostali bubliny.
Po povrchu potrieme odloženým krémom a polejeme čokoládovou polevou.
Necháme stuhnúť a podávame. Režeme horúcim nožom. Dobrú chuť !!!
/Iva Vargová/