Hlavné jedlá, Inšpirácie, Recepty

Baječný pečený plnený bôčik ala roláda čo premastí

Bôčik sa ku nám dostal tak nejak nevdojak, nikto ani nevie jak…
Prišiel aj s receptom od babičky.

Suroviny

bravčový bôčik bez kože
Smotana na šľahanie 1ks
Vajcia 5 ks
Šunka 5 dg
Platkový syr 5 ks
Strúhanka
Olej
Soľ
Korenie

Postup

Najprv pomelieme bôčik a pridáme soľ, korenie a smotanu na šľahanie.
Zmes poriadne premiešame a necháme postáť, najlepšie cez noc v chladničke.
Vajcia uvaríme na tvrdo.
Zmes vyklopte na veľký mikroténový sáčik a rovnomerne ju rozprestrite na vrstvu strúhanky.
Do stredu dajte najprv šunku, syr a vajcia.
Pomocou sáčku urobte roládu a túto dajte do pekáča.
Posypte strúhankou a polejte olejom.
Dajte piecť najprv na 30 minút na 200°C a dopečte pri 180°C ešte hodinu.