Tento zákusok je jednoducho zázračný. Jeho čaro spočíva v tom, že do rúry vložíte jedno jednoduché cesto a vyberiete zákusok s tromi rôznymi vrstvami.
Suroviny
250 g masla
250 g polohrubej múky
1 l mlieka
10 vajec
250 g cukru
2 lyžičky vanilkovej arómy
štipku soli
Plech 30 x 40 cm
Postup
Aby sa nám koláčik správne vydaril, je nutné dodržať presný postup a tiež teplota prísad je veľmi dôležitá.
Maslo dáme pred prípravou rozpustiť, ale musí byť vychladené, keď s ním pracujeme, rovnako dobre vychladené musí byť i mlieko.
Je dobré, keď sú žĺtky izbovej teploty a bielky naopak vychladené.
Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Hmota by mala zdvojnásobiť svoj objem.
Postupne pridávame rozpustené maslo, mlieko a vanilkovú arómu.
Za stáleho šľahania do zmesi vmiešame aj múku. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh a postupne ho ručne vmiešame do žĺtkovej hmoty.
Cesto má tekutú konzistenciu. Teraz už stačí len vyliať ho na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali múkou.
Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme asi 40 minút.
Zákusok je pripravený, keď je na vrchu zlatistý (môžu sa objaviť aj praskliny).
Nebojte sa, ak sa vám stredná časť zdá tekutá, zákusok počas chladnutia zhustne a bude presne taký, aký má byť.
Keď zákusok vychladne, vložíme do chladničky a podávame ho dobre vychladený.