Keď je vonku pochmúrne nič nepoteší viac ako teplý čokoládový puding. Od kedy som sa ho naučila pripravovať (nie je to žiadna veda, to mi verte!) tak ak dostanem chuť na niečo sladké, hrejivé tak urobím puding, ktorý ani nestihne vychladnúť a už ho tlačím, ako sa vraví, do hlavy.
Potrebujete 4 základné suroviny a puding máte na svete. Je to v podstate taký základný recept, ktorý môžete obmieňať podľa svojej chuti. Môžete ho urobiť vanilkový, karamelový či ovocný. Tak čo máte chuť sa naučiť ako pripraviť maškrtu nášho detstva?
Tento recept je bezlepkový.
Suroviny
500 ml rastlinného mlieka (použila som ryžové, samozrejme môžete použiť ak normálne kravské, nalepšie BIO)
1 kopcovitá PL zemiakového škrobu
100 g horkej čokolády (alebo mliečnej, podľa vašej chuti)
1 ČL tmavého cukru Muscovado (môžete použiť aj obyčajný trstinový cukor alebo med)
Postup
V studenom mlieko dobre rozmiešame škrob. Mlieko vlejeme do hrnca, pridáme nalámanú čokoládu a cukor. Varíme na miernom ohni, za stáleho miešania až do zhustnutia. Odstavíme a ihneď rozlejeme do pripravených misiek. Necháme stuhnúť alebo sa doňho rovno pustime ešte za horúca :).
Pudingom môžete zaliať ovocie, piškóty či posypať ho orieškami alebo kokosom.
Fantázii sa medze nekladú