Je to neuveriteľne krémový, vzdušný, nadýchaný dezert a s minimom piškótového základu. Korpusová vrstva je naozaj tenká. Krém je naozaj úžasný. Veľmi ľahký a príjemný.
Suroviny
Na cesto
– 6 vaječných bielkov
– 6 lyžíc cukru kryštál
– 6 lyžíc polohrubej múky
Náplň
– 6 vaječných žĺtkov
– 6 lyžíc cukru kryštál
– 3 lyžice hladkej múky
– 2 vanilkové pudingy
– 1 l mlieka
– 250 g masla
Navrch
– 1 l smotany na šľahanie
– 1 vanilkový cukor
– Kakao na posypanie
Postup
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridávame po lyžiciach cukor. Následne pridávame pomaly múku.
Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vytreli maslom a vysypali múkou. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladiť.
Potom si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Prilejeme asi 2 dl mlieka, prisypeme pudingové prášky a hladkú múku. Metličkou vymiešame do hladka.
V hrnci ohrejeme zvyšné mlieko a do neho prilievame žĺtkovú hmotu. Za stáleho miešania uvaríme krém a necháme mierne vychladiť. Až v ňom udržíme prst, pridáme pokrájané maslo. Tento krém rozotrieme na korpus a dáme chladiť do chladničky.
Nakoniec vyšľaháme šľahačku a pre vôňu pridáme vanilkový cukor. Touto šľahačkovou vrstvou potrieme krémovú vrstvu. Posypeme kakaom.
Najlepšie je dezert chladiť cez noc ale minimálne 4 hodiny.