Dezerty, Inšpirácie, Recepty, Slávnostné jedlá

Báječné ľadové kocky so smotanou a bombastickým krémom.

Je to neuveriteľne krémový, vzdušný, nadýchaný dezert a s minimom piškótového základu. Korpusová vrstva je naozaj tenká. Krém je naozaj úžasný. Veľmi ľahký a príjemný.

Suroviny

Na cesto
– 6 vaječných bielkov
– 6 lyžíc cukru kryštál
– 6 lyžíc polohrubej múky

Náplň
– 6 vaječných žĺtkov
– 6 lyžíc cukru kryštál
– 3 lyžice hladkej múky
– 2 vanilkové pudingy
– 1 l mlieka
– 250 g masla

Navrch
– 1 l smotany na šľahanie
– 1 vanilkový cukor
– Kakao na posypanie

Postup

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridávame po lyžiciach cukor. Následne pridávame pomaly múku.

Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vytreli maslom a vysypali múkou. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladiť.

Potom si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Prilejeme asi 2 dl mlieka, prisypeme pudingové prášky a hladkú múku. Metličkou vymiešame do hladka.

V hrnci ohrejeme zvyšné mlieko a do neho prilievame žĺtkovú hmotu. Za stáleho miešania uvaríme krém a necháme mierne vychladiť. Až v ňom udržíme prst, pridáme pokrájané maslo. Tento krém rozotrieme na korpus a dáme chladiť do chladničky.

Nakoniec vyšľaháme šľahačku a pre vôňu pridáme vanilkový cukor. Touto šľahačkovou vrstvou potrieme krémovú vrstvu. Posypeme kakaom.

Najlepšie je dezert chladiť cez noc ale minimálne 4 hodiny.