Inšpirácie, Koláče, Recepty, Torty - sladké

Báječná babičkina torta podľa rodinného receptu

Suroviny

Puding
čokoládový puding – prášok 40  g
polotučné mlieko 1.5% 400  ml
kryštálového cukru 6  lyžíc

Tvarohová náplň
tvaroh jemný 40 – 45% tuku na 250  g
vanilkový cukor 24  g
kukuričný škrob 1  polievkovú lyžicu

Lekvárová náplň
višňový džem 200  g
škoricový cukor 12  g

Cesto
žĺtok 5  ks
kryštálového cukru 240  g
polotučné mlieko 1.5% 100  ml
múka polohrubá300  g
prášok do pečiva 12  g
slnečnicový olej 100  ml
vaječný bielok  5  ks
soľ,  1  štipka
Kakao  1.5  lyžice

Postup

V troche studeného mlieka zmiešame puding s cukrom a nalejeme do zvyšku vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Zmiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom.
Višňový džem zmiešame so škoricovým cukrom.
Zmiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko, múku s práškom do pečiva . Bielky vymiešane so štipkou soli do hustej peny a jemne primiešame žĺtkovú zmes. Do jednej tretiny, pridáme kakao a premiešame.

Bielu časť cesta vylejeme do formy v ktorej máme papier na pečenie a lyžicou striedavo dávame všetky tri náplne. Kakaová časť cesta sa naleje do tvaru mriežky.
Pečieme pri 180 ° C asi 20 – 30 minút.

Špáradlom vyskúšame či je koláč upečený.Ak sa nalepí cesto na špradlo,tak koláč nie je ešte upečený. Zdroj/http://www.swiatwemnie.pl/przepis/1020/Babciny-kolacz-przepis