Suroviny
Puding
čokoládový puding – prášok 40 g
polotučné mlieko 1.5% 400 ml
kryštálového cukru 6 lyžíc
Tvarohová náplň
tvaroh jemný 40 – 45% tuku na 250 g
vanilkový cukor 24 g
kukuričný škrob 1 polievkovú lyžicu
Lekvárová náplň
višňový džem 200 g
škoricový cukor 12 g
Cesto
žĺtok 5 ks
kryštálového cukru 240 g
polotučné mlieko 1.5% 100 ml
múka polohrubá300 g
prášok do pečiva 12 g
slnečnicový olej 100 ml
vaječný bielok 5 ks
soľ, 1 štipka
Kakao 1.5 lyžice
Postup
V troche studeného mlieka zmiešame puding s cukrom a nalejeme do zvyšku vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Zmiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom.
Višňový džem zmiešame so škoricovým cukrom.
Zmiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko, múku s práškom do pečiva . Bielky vymiešane so štipkou soli do hustej peny a jemne primiešame žĺtkovú zmes. Do jednej tretiny, pridáme kakao a premiešame.
Bielu časť cesta vylejeme do formy v ktorej máme papier na pečenie a lyžicou striedavo dávame všetky tri náplne. Kakaová časť cesta sa naleje do tvaru mriežky.
Pečieme pri 180 ° C asi 20 – 30 minút.
Špáradlom vyskúšame či je koláč upečený.Ak sa nalepí cesto na špradlo,tak koláč nie je ešte upečený. Zdroj/http://www.swiatwemnie.pl/przepis/1020/Babciny-kolacz-przepis