Inšpirácie, Klasika, Recepty

Babičkine domáce rožky. Tej chuti sa nič nevyrovná. Sú báječné!

Kto nemá rád domáce pečivo?  Vyskúšajte naše domáce rožteky. Sú jednoduché a rýchle na prípravu. Chutia najlepšie.

Suroviny

1 kg hladká múka
necelé 2 kocky droždia
600 ml mlieko
2KL soli
olej
žĺtko na potretie
KL cukru

Postup

Z droždia , teplého mlieka a lyžičky cukru si spravíme kvások. Zapracujeme do cesta s olejom a ďalšími prísadami, a vymiesime nelepivé cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí narežeme cca 20 kúskov, z ktorých urobíme guličky. Necháme znova podkysnúť cca 20 minút. Z každej guličky vyvaľkáme ovál, ktorý od konca skrútime do rolky.

Dáme na plech a necháme odpočívať ešte 15-20 minút. Potom ich potrieme žĺtkom, ktoré sme zmiešali s trochou teplej vody a dáme piecť na cca 220C na 12-15 minút. Po upečení ich treba preložiť na mriežku aby nenavlhli odspodku.