Dezerty

Ambassador torta. Jednoduchá príprava, krémová a šťavnatá chuť. Je to torta ako má byť.

Suroviny

piškótový korpus
4 vajcia
3/4 šálky cukru
3/4 šálky múky polohrubej
1/4 šálky kukuričného škrobu

Krém
3 poháre mlieka
4 žĺtky
2 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice múky hladkej
2 lyžice kakaa
1/2 pohára cukru
300 g masla
broskyňový kompót
2 hrste hrozienok namočené v alkohole
50 g nasekanej horkej čokolády
2 broskyňové želé

Postup

Bielky oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme do tuha. Keď sú skoro vyšľahané pridáme cukor. Pridávame žĺtky jedno po druhom. Miešame. Zmiešame múku a škrob, a pridávame postupne do cesta.

Do tortovej formy 24 cm dáme papier na pečenie,alebo vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme asi 35 až 40 minút na pri 160 -180 stupňoch.
Pripravíme si plnku. V 3/4 pohára mlieka rozmiešame múku, škrob a rozšľahané žĺtky. Zostávajúce mlieko s cukrom dáme variť. Keď sa mlieko varí, prilejeme mlieko s múkou a žĺtkami do vriaceho mlieka. Miešame stále, aby sa nám nevytvorili hrčky. Necháme vychladnúť. V miske vymiešame maslo do peny a pomaly vmiešame vychladnutý puding. Dobre vymiešame. Rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao.

Upečený korpus prekrojíme. Spodnú časť korpusu trocha pokropíme broskyňovou šťavou,posypeme namočenými hrozienkami a čokoládou a navrstvíme hnedý krém. Dáme na vrch korpus a navrstvíme svetlý krém. Na to poukladáme broskyne a zalejeme pripravenou želatinou podľa návodu a obale. Dáme stuhnúť do chladničky.
Zdroj/http://kuchnia.wp.pl/