Dezerty, Inšpirácie, Koláče, Recepty

NEBESKÁ MÁŇA

Suroviny

200g polohrubej múky
200g práškového cukru
4 vajcia
10 Lyžíc oleja
10 Lyžíc horúcej vody
1 bal. kypriaci prášok

Krém:
750 ml mlieka
3 bal vanilkové pudingy (napr. Zlatý klas)
200g práškového cukru
3 x 250 ml pochúťková smotana
1,5 balenia piškót
1 hrnček instantnej kávy
rum a granko podľa chuti

Postup

pridáme vodu, olej, múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov, a upečiem na plechu vysypanom múkou. V mlieku uvaríme pudingy s cukrom, necháme vychladnúť a vmiešame pochúťkové smotany. Na upečenú piškótu natrieme polovicu krému a poukladáme piškoty namočené v káve s rumom. Nanesieme druhú polovicu krému a dáme stuhnúť. Nakoniec posypeme grankom a môžme ozdobiť šľahačkou. Režeme mokrým nožom na úhľadné kúsky. Dobrú chuť !!!

recept od: Iva Vargová