Milé moje fcb. priateľky, moja maminka Žofka mi dala opäť jeden veľmi dobrý receptík na pagáče , ktoré sú fantastické a všetkým veľmi, veľmi chutia…….ja som ich pomenovala podľa nej “Žofinkine pagáče”.
……”zvláštnou” ingredienciou tohto receptíku sú na suchej panvice opečené vlašské orechy, (posekané na menšie kúsky), ktoré sú náhražkou za oškvarky (nie každý ich môže konzumovať) a vôbec ale vôbec to tam nie je na rozoznanie, za to ručím……..
CESTO: 300 g hladkej múky, 300 g polohrubej múky, 1ČL soli, 1 dcl oleja, 1 celé vajce, 3 dcl teplého mlieka (z trošky mlieka budeme robiť klasický kvások), 1ČL cukru, 1 celá kocka kvasníc
SUROVINY na PLNKA: 3 stredne v šupe uvarené, vychladnuté a nastrúhané (na jemnom strúhadle) zemiaky, 125 g CERY (nastrúhanej na veľkých okách strúhadla), 100 g údeného syra – musí byť údený pre chuť (tiež nastrúhaného na veľkých okách), 100g posekaných na suchej panvici opečených vlašských orechov,
NA POTRETIE: 1 celé vajíčko, rozhabarkované so soľou
recept nám poslala: Eva Konečná ďakujeme