Dezerty, Inšpirácie, Koláče, Recepty

Medový tvarohovník

Vhodný na každú príležitosť.Jednoduchá príprava a báječná chuť.

Suroviny

hladká múka 250 g
vajce 1 ks
žĺtok 1 ks
rum 150 ml
sóda bikarbona 1 lyžička
med 1 PL
maslo 50 g
práškový cukor 100 g
hladká múka na posypanie dosky
čokoláda na varenie 100 g
Plnka:
tvaroh 750 g
vajcia 2 ks
tuk na pečenie 50 g
vanilkový cukor 2 ks
práškový cukor 100 g

Postup

Vo veľkej mise spolu zmiešame preosiatu múku, rozšľahané vajce a žĺtok, rum, sódu bikarbónu, med, rozpustené maslo a práškový cukor. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice. Na pomúčenej doske obe časti rozvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a obe časti upečieme vo vyhriatej rúre.

Na plnku v mise zmiešame tvaroh, vajcia, tuk a oba druhy cukru na hladkú masu.
Po upečení oba pláty cesta necháme úplne vychladnúť. Na jeden plát nanesieme tvarohovú plnku a zakryjeme druhým plátom. Jemne pritlačíme. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a polejeme ňou vrch aj boky koláča. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním nakrájame na rezy alebo kocky.
..a môžeme servírovať…:) Dobrú chuť!

/zivot.cas.sk/ Autor fotografie: Dušan Křístek