Inšpirácie, Raňajky, Recepty

Zapekané žemle s vajíčkom, šunkou a syrom

Nebaví ťa jesť stále dookola praženicu, volské oko alebo hemendex? Chceš vyskúšať niečo nové, no stále veľmi chutné? Tento recept je pre teba ideálnou voľbou, pretože kombináciou vajíčka, šunka a syr nikdy nič nepokazíš!

Suroviny

Žemľa1 ks
šunka1-2 plátky
vajce1 ks
čerstvá petržlenová vňať/nemusí byť, môže sa nahradiť aj inou bylinkou/1 PL
soľ a korenie podľa chuti

Postup

Rozohrej si rúru na 180°C.
Odkroj zo žemle vrch a stred žemle vydlab.
Do vydlabanej žemle vlož plátok šunky, rozbi vajíčko, pridaj syr a nakoniec posyp bylinkou. Môžeš dochutiť soľou alebo korením.
Polož odkrojený vrch žemle na naplnený kus, zabaľ do alobalu a vlož do rúry.
Pre tekutý žĺtok peč 10 minút, pre ľahko uvarený 15 minút a pre pevný, uvarený žĺtok viac ako 15 minút.
Po upečení vyber z rúry a hneď podávaj!
Zdroj/http://najky.webnoviny.sk/