Hlavné jedlá

Zajačik z mletého mäsa

Pri tomto recepte musíte zapojiť svoje umelecké vlohy. Ale nemusí to byť iba zajačik. Prekvapte nás Vašimi výtvormi. Budeme sa tešiť spolu s Vami.

Suroviny

Mleté mäso 1 kg
cibuľa 1-2 ks
pečivo 3-4 ks
vajcia 5-6 ks
soľ a korenie podľa chuti
majorán

Postup

Pomelieme alebo nastrúhame cibuľu,pridáme rožky namočené v mlieku,vytlačíme,pridáme mäso,vajíčko,korenie,majoránku a soľ.
Dobre premiešame.

Uvaríme natvrdo 4 vajcia a ošúpeme.
Zoberieme fóliu dáme na ňu zmes z mletého mäsa.

Roztiahneme ako na roládu na to dáme uvarené vajíčka.Zabalíme a vyformujeme telo zajačika. Zo zostávajúcej zmesi mäsa vytvoríme labky, chvost, hlave a uši.

Prikryjeme fóliou a pečieme v rúre po dobu 1,5 hodiny pri teplote 180-200 stupňov.
Pred dopečením odokryjeme a ešte asi tak 15 minút zapečieme.
Zdobíme s čerstvými bylinkami a zeleninou.

Zdroj/http://ledilana.ru/