Predjedlá

Netradičná pizza z vodného melónu

Vodný melón je ideálne osvieženie pri horúcich letných dňoch. Väčšina z nás si ho nakrája a proste zje. Viete však, že sa dá využiť aj inými spôsobmi? Melón sa dá dokonca použiť ako základ pre váš obed. Dať ho na gril? Nepredstaviteľné.

Suroviny

Vodný melón
Cibuľa 1 ks
červený vínny ocot 3 PL
cukor 1 PL
soľ štipka
olivový olej 2 KL
syr podľa vašej chuti (niva)
orechy
bazalka

Postup

Rozhorúčte gril  na stredne vysokú teplotu
Pripravte si zatiaľ zálievku. Zmiešajte cibuľu, ocot, cukor a soľ. Nechajte 15 minút odležať aby zmäkla cibuľa. Môžete priebežne premiešať.
v menšej miske zmiešajte 2 lyžiky marinády a 2 lyžičky olivového oleja. Vyberte cibuľu a odložte zvyšok marinády.

Metličkou potrite obe strany melónu. Grilujte 3 – 4 minúty z každej strany.
Na ugrilovaný melón poukladajte cibuľu, syr, orechy a bazalku.

Zdroj/http://interez.sk/