Dezerty

Báječná mrkvová tortička – Carrot Cake Barbory Kašickej

Mrkvička tak už nie je len zeleninou, ktorú tlačia babičky a mamičky deťom do ruky, aby dobre videli, ale aj surovinou, ktorú rada využívam do keksov, koláčov i muffinov.

Suroviny

40g Ryžová múka alebo špaldová či cícerová
30g proteín (možno nahradiť múkou)
1 lyžička škorica mletá
1,5 lyžičky kypriaci prášok bez fosfátov
5ks sušené ďatle
2ks bielka
1ks vajce
1ks veľká mrkva
20ml mandľové mlieko (alebo klasické v kvalite BIO, či sójové bez GMO)

Postup

V jednej miske vymixujeme vajíčka, ďatle, nastrúhanú mrkvu a mlieko. V druhej vareškou zmiešame múku, proteín, škoricu a kypriaci prášok.

Následne vsypeme suchú zmes do tej mokrej a jemne vareškou zmiešame, aby cesto zostalo nadýchané a vláčne.

V tortovej okrúhlej forme pečieme korpus 15-20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

Keď upečený korpus vychladne, prekrojíme ho na 2 alebo 3 časti, ktoré môžeme naplniť džemom, tvarohom alebo ovocím. Po niekoľkých minútach plnka mierne vsiakne a koláč bude šťavnatý a vláčny :-).

A už len uvariť dobrý čajík a môžeme vychutnávať :-).

Zdroj/http://fitshaker.sk/