Krémová čokoládová pena, chrumkavé čokoládové sušienky ako „hlina“ a šťavnaté jahody ako „mrkva“ spájajú svoje sily v mojom najnovšom a najobľúbenejšom spôsobe, ako uspokojiť svoju chuť na sladké.
Suroviny
Vychladená smotana 1/2 šálky
žĺtky 4 ks
espresso alebo silná káva 1/4 šálky
cukor 3 PL
polosladká čokoláda 200 g
bielky 2 ks
jahody
Oranžové cukríky na roztopenie
čokoládové sušienky alebo oplátky, drvené
Postup
Šlahačku vyšľaháme a dáme do chladničky.
Vo veľkej kovovej mise zmiešajte žĺtky, espresso, 2 lyžice cukru. Umiestnite misku nad paru. Zmes, šľahajte neustále, do penista, kým sa zdvojnásobí objem .
Odstráňte misku z pary a pridajte nasekanú čokoládu, miešajtekým nie je zmes hladká. Nechajte zmes vychladnúť.
Bielky vyšľaháme do tuhej peny do ktorej postupne primiešame 1 PL cukru.
Penu primiešame do čokoládovej zmesi,potom primiešame zľahka vyšľahanú smotanu.Zľahka premiešame.
Pripravenú penu dajte do pripravených nádob/viď úvodný obrázok/ potom ju prikryte potravinovou fóliou a dáme chladiť po dobu najmenej 2 hodín a až celú noc.
Umyte a dôkladne osušte jahody. Pripravte si podnos na ktorý dáte papier na pečenie.
Cukríky roztopte. Ponorte jahody do polevy z cukríkov tak, aby boli dôkladne potiahnuté potom ich položte na plech chladnúť, kým nestuhne poleva na nich..
Vyberieme pripravené nádoby s krémom,na krém dáme rozdrvené sušienky/pôsobia ako hlina/ a na vrch dáme jahodu/ako mrkva/do peny tak, že iba časť z nej sa ukáže na vrchole.
Podávajte ihneď.
a perfektná pochúťka je pripravená.
Zdroj/http://www.justataste.com/