Kto by odolal čerstvému mäkkému chlebíku priamo z obľúbenej pekárne? No práve múka, predovšetkým biela, býva kameňom úrazu, ak chceme žiť zdravšie a niečo zhodiť. Pôžitku v podobe pečiva sa však vzdávať nemusíte. Máme pre vás skvelý recept na tvarohové pečivo, v ktorom nie je ani štipka múky. A chutí skvelo!
Suroviny
Nízkotučný tvaroh 250 g
kypriaci prášok 1 ks
soľ
korenie
bylinky (podľa chuti)
vajcia 4 ks
Postup
Do misky vložte tvaroh, pridajte žĺtka a vymiešajte.
Do zmesi pridajte kypriaci prášok, soľ a korenie.
Z bielov vyšľahajte sneh a vmiešajte ho do tvarohovej hmoty.
Dôkladne premiešajte a pridajte bylinky podľa chuti.
Na na papier na pečenie pomocou lyžice vytvarujte malé bochníčky cesta.
Posypte rascou alebo soľou.
Rúru predhrejte na 150 °C a pečivo potom pečte zhruba 30 až 35 minút do zlatohnedej farby.
Dobrú chuť a na zdravie.