Hlavné jedlá, Inšpirácie

Orientálne kačacie prsia

Krásna vôňa a tá chuť…. to musíte vyskúšať a pochutiť si. Orientálna kuchyňa je veľmi príjemná.

Suroviny

Kačacie prsia 4 X 200 g
med 2 PL
kurací vývar 300 ml
sójová omáčka 4 PL
olivový olej 2 PL
zemiaky 450 g
zeler 200 g
mrkva 3 ks
stonkový zeler 3 ks
cibuľa 1 ks
čerstvo nastrúhaný zázvor 1 PL
čerstvá petržlenová vňaťka na ozdobu

Postup

V miske zmiešame med, vývar a sójovú omáčku. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké hranolčeky. Zeler a mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky. Stonkový zeler nakrájame na menšie kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Kačacie prsia umyjeme, zbavíme tuku, horizontálne prekrojíme a nakrájame na pásiky.

Vo väčšej panvici alebo vo woku rozpálime olej a zemiaky na ňom opečieme do svetlohneda. Pridáme mäso a spolu opekáme ďalšie 2 minúty. Pridáme mrkvu, cibuľu a oba druhy zeleru. Nakoniec pridáme zázvor a prudko opekáme ďalších 5 minút.

Do panvice prilejeme medovú zmes, privedieme do varu, znížime plameň, prikryjeme a varíme, kým nie je zelenina mäkká, no stále chrumkavá.

Na taniere naložíme dusenú ryžu a na ňu naservírujeme kačaciu zmes. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdroj/http://zivot.cas.sk/
Autor fotografie: Dušan Křístek