Jedlo, ktorému asi neodolá nikto..:)
Suroviny
Krkovička alebo lopatka 1,70-2 kg
cesnak podľa svojej chuti
rasca, soľ
grilovacie korenie
červená paprika
zemiaky ako príloha
Postup
Nachystáme si cesnak..záleží na Vás koľko strúčikov. S nožom narobíme do mäsa dierky,do ktorých natlačime strúčiky cesnaku. Necháme si trocha aj pretlačeného cesnaku.
Celý kus mäsa posolíme ,potrieme pretlačeným cesnakom a pokoreníme,posypeme červenou paprikou a posypeme kmínom.Tiež môže byť aj trocha grilovacieho korenia.
Mäso dáme do vyhriatej rúry na 180-190 °C prikryté alobalom asi 1 a 1/2 hodiny. Odokryjem a ešte tak 30 inút dopekám. Tak chytí správnu farbu.
Môžeme podávať s opekanými zemiakmi,alebo aj knedlo-vepřo-zelo..:)
Takže Vám prajem dobrú chuť!