Tento koláč je vynikajúci a hlavne je bez múky
Odporúčam skúsiť a potešiť svojich stravníkov..:)
Suroviny
Jemný tvaroh 500 g
vajcia 5 ks
zmäknuté maslo 50 g
kôra z jedného citróna
Hrozienka (podľa chuti)
kyslá smotana 50 g
cukor 100 g
Postup
Oddelíme bielka od žĺtkov. Primiešame polovicu cukru a dôkladne vymiešame. Popridávame ostatné ingrediencie a to: maslo, kôru z jedného citróna, hrozienka a tvaroh.
Všetko dôkladne premiešame.
Do formy dáme pergamenový papier.
Vyšľaháme bielka do tuha a pomaly spojíme s vyšľahanou zmesou zo žĺtkov.Pomaly premiešame a vlejeme do formy,do ktorej sme vložili papier na pečenie.
Na vrch koláča rozotrieme kyslú smotanu.Ak je smotana redšia, tak ju nastriekame potravinárskym vrecúškom a môžeme vytvárať vzory.
Predhrejeme rúru na 170-180 stupňov a pečieme dozlatista asi 30 minút.
Zdroj/nayemsya.ru/