Hlavné jedlá, Recepty

Karlovarská roláda z teľacieho mäsa

Veľkou výhodou teľacieho mäsa okrem chuti je možnosť prípravy rýchlych jedál, ktoré nevyžadujú dlhú prípravu.
Pre nízky obsah tuku je stráviteľnejšie, preto má určitý význam pri diétach, šetriacich tráviace ústrojenstvo.
Roláda vhodná ako hlavné jedlo,predjedlo…

Suroviny

Teľacie mäso 400 g
šunka alebo údené mäso 100 g
oravská slaninka 100 g
vajcia 2 – 3 ks
olej
sladko kyslé uhorky 2 ks
hladká múka podľa 1 čl
soľ
korenie

Postup

Mäso, šunku a slaninku nakrájame na tenké plátky.
Z vajíčiek si pripravíme praženicu a necháme vychladnúť. Uhorky nakrájame na malé kúsky.
Na pripravené mäso dáme plátky oravskej slaninky, šunky a praženicu.
Posypeme pokrájanými uhorkami.
Zrolujeme do rolády a previažeme niťou
Roládu osmažíme na rozpálenej panvici zo všetkých strán.
Takto pripravenú rolku dáme do pekáča.
Podlejeme trochou vody a prikryté dusíme v rúre asi tak 1-1,5 hodiny.
Výpek zahustíme trochou múky.
Podávame s ryžou, šalátom, dusenou zeleninou alebo pečenými zemiakmi a dresingom.
/ovkuse.ru/