Tento recept sa chváli sám a vonia široko-ďaleko…treba vyskúšať..:)
Suroviny
Kôprový dip
cesnak mletý 1 strúčik
nasekaný čerstvý kôpor, bez stopiek 1 šálka
biely jogurt 1 1/4 šálky
olivový olej 1 PL
šťava z pol citróna
korenie podľa vlastnej chuti
soľ v prípade potreby
grilovacie korenie
kuracie stehná bez kože,vykostené 8 ks
olivový olej 5-6 PL
červená cibuľa stredná 1 ks
Šťava z 1-2 citrónov
Postup
Do mixéra dáme všetky ingrediencie.mixujeme kým nie je dip hladký a hustý. V prípade potreby osolíme. Hotový dip dáme do chladničky.
V malej miske zmiešame mletý cesnak, grilovacie korenie a 3 lyžice olivového oleja.
Kuracie stehná potrieme každé jedno pripravenou marinádou. Takto pripravené stehná dáme do misky, kde pridáme nakrájanú červenú cibuľu, s citrónovou šťavou a s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja. Premiešame a dáme do chladničky po dobu 2- 4 hodín alebo najlepšie na noc.
Môžme grilovať. Grilujeme asi tak 5-6 minút.potom otočíme na druhú stranu a zas grilujeme podobne asi tak 5 -6 minút.
Takto krásne ugrilované mäsko podávame s kôprovým dipom.
/themediterraneandish.com/