Inšpirácie, olovrant, Predjedlá, Recepty, Rôzne

Zapečené šampiňóny s nivou a pancettou

FRE Recipes with Jenny Jordan. Mushrooms. Stuffed mushrooms. Mushroom soup. Picture: Iain Gillespie The West Australian.

Vynikajúca pochúťka, ktorá je nenáročná na čas a báječne chutí.

Suroviny

Šampiňony 6 veľkých ks
extra panenský olivový olej 1 PL
cesnak 2 strúčiky na jemno posekané
červená cibuľa 1 ks na jemno nakrájaná
pancetta alebo anglická slaninka 100 g
strúhanka 3/4 šálky
smotanový syr s modrou plesňou 150 g
nastrúhaný parmezán 3 PL
jemne nasekaný petržlen 2 PL
maslo 30 g
Na posypanie
čerstvo nastrúhaného parmezánu 40 g
nasekaný na jemno zelený petržlen 1 PL
korenie podľa chuti

Postup

Rozohrejeme olej na panvici. Pridáme na jemno nakrájaný cesnak a cibuľu. Popražíme. Pridáme pancetta alebo/anglickú slaninku/ a opražíme po dobu niekoľkých minút.

Toto pridáme do misky so strúhankou, syrom, parmezánom, petržlenom a maslom. Dobre premiešame a naplníme umyté očistené hlávky šampiňónov.

Posypeme nastrúhanym syrom,posekaným zeleným petržlenom, okoreníme a dáme piecť pri 180 ° C po dobu asi 15 minút.
Zdroj:au.news.yahoo.com/