Je ako naozajstný kaktus a naviac jedlý..:)
Suroviny
Bravčové (alebo teľacie mäso, varen 250 g
cibuľa/fialová/ 1 ks
Fazuľa (červená z konzervy) 1/2 konzervy
Uhorky (nakladané/ 6 ks + 5 ks: dve silnejší a rovnako, 3 menšie, zakrivený, hák – pre dekoráciu ..) – 11 ks
varené vajíčka/jeden vaječný žĺtok nechať na dekoráciu) 3 ks
bylinky-petržlen a pod.-jemne nasekané 2 PL
Chilli omáčka podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti
šalát pre dekoráciu 1 ks
paprika červená ( alebo surovej mrkvy – pre kvety, pre dekoráciu)
kyslá smotana 1-2 PL, ale môžeme dať aj viac,podľa chuti
majpnéza 1-2 PL, ale môžeme dať aj viac,podľa chuti
horčica,podľa chuti
Postup
Varené mäso, vajcia, uhorky nakrájame na kocky,
cibuľu – tenké polkrúžky, alebo ak chcete tak nadrobno.
Pridáme fazuľu.
Zmiešame kyslú smotanu, majonézu, horčicu, chilli omáčku, čierne korenie.
Pridáme do šalátu a premiešame.
Na tanier dáme šalát, posypeme strúhaným žĺtkom.
Obložíme zeleným šalátom.
Zo zostávajúcich uhoriek a pomoci špáradiel si vytvoríme kaktus.
Z papriky (môžete i z mrkvy, malej cibulky, reďkovky), vyrezať kvety.
Kvetmi ozdobíme kaktus.
Takto pripravený kaktus zapichneme do stredu šalátu.
Už mi ostáva len Vám popriať“Dobrú chuť!“
Zdroj/povarenok.ru/