Hlavné jedlá

Morčacie rezne so zemiakovou kôrkou

Rýchlovka a mimoriadne vynikajúúúca…

Suroviny

morčacie mäso 600 g
zemiaky 2 ks
vajce 1 ks
muškátový orech
soľ
rozmarín
Parmezán 100 g
cesnak 3 strúčiky
ľadový šalát
limetka 1 ks
balzamový ocot
čakanka
olivový olej

Postup

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orechom. Zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, rozmarín, korenie, prelisovaný cesnak a trošku oleja.
Mäso z oboch strán opečieme na oleji a položíme do zapekacej misy. Dáme naň zemiakovú zmes a posypeme parmezánom. Zapekáme asi 15-20 minút.
Hotové ozdobíme limetkou. Ako prílohu podávame ľadový šalát s čakankou, ochutený balzamovým octom a olivovým olejom.
Zdroj/tajomstvomojejkuchyne.sk/Šéfkuchár: Andrea Zimányiová Juraj Burian