Hlavné jedlá

Kuracie prsia na mede a zázvore

Jednoduchý recept  plný ázijských ingrediencií. Rýchla príprava a veľká chuti.

Suroviny

Sójová omáčka 3/4 šálky
med 1/4 šálky
nastrúhaný čerstvý zázvor 1 1/4 lyžičky
kuracie prsia alebo stehná 1 kg
Čerstvo mleté ​​čierne korenie
rastlinný olej 4 lyžičky
zelená cibuľka nakrájaná nadrobno 2 ks

Postup

Sójovú omáčku a med privedieme do varu v malej panvici na miernom ohni za stáleho miešania , až kým sa med úplne nerozpustí, asi 5 minút. Pridáme zázvor, pomiešame a odložíme zo sporáka.

Ak použijeme kuracie prsia, položíme ich na dosku a prikryjeme fóliou.
Trocha jemne preklepeme .
Ak použijeme stehná tieto vykostíme a snažíme sa ich pokrájať na plátky.
Mäsko potrieme z každej strany koreninami.

3. Rozohrejeme olej vo veľkej panvici pri vysokej teplote. Pridáme kurča,opečieme z jednej strany asi tak 3 minúty a tiež aj z druhej strany asi 3 minúty.

Znížime teplotu , pomaly nalejeme do predom pripravenej omáčky, a pomaly dusíme,kým nie je mäkké.

Kurča vytiahneme z panvice, necháme odkvapkať z prebytočnej omáčky,dáme na čistú dosku. Omáčku necháme na panvici na miernom ohni, kým mierne zhustne, asi 3 minúty.
Nakrájame kurča priečne asi tak ako je na obrázku.

Naservírujeme na tanier,polejeme hore s omáčkou, a posypeme s jarnou cibuľkou.
Môžeme podávať s ryžou.
Dobrú chuť!

Zdroj/chow.com/