Tento tvarohový koláč si zamilujete. Nielen preto, že je taký jednoduchý. Vrchnú vrstvu môžete dať podľa aktuálnej dostupnosti ovocia. Možností je stráášne veľa.
Suroviny
tvaroh 500 g
maslo 125 g
práškový cukor 200 g
kyslá smotana 3 PL
vanilkový cukor 1 ks
citrón 1 ks
mlieko 150 ml
číra želatina 1 balenie
želatína 3 cl
stredne veľké broskyne2 ks
Postup
Maslo s práškovým cukrom dobre premiešame.
Pridáme kyslú smotanu a vanilkový cukor.
Keď budeme mať hmotu krémovú, vytlačíme do nej šťavu z jedného citróna a nakoniec prihodíme aj nastrúhanú citrónovú kôru.
Dobre to všetko premiešame a pridáme tvaroh.
Pripravíme si želatínu.
Tri lyžičky zmiešame s teplou vodou podľa návodu a pridáme 150 ml horúceho mlieka.
Zmes miešame a nalejeme ju do tvarohovej masy.
Všetko premiešame a navrstvime do formy.
Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Keď tvarohová hmota stuhne, položíme na ňu na plátky nakrájanú broskyňu a zalejeme ju pripravenou čírou želatínou.
Dáme ešte do chladničky a necháme to tam pokiaľ to vydržíme…
/nosalty.hu/