Ak to vydržíte, nechajte tiramisu odležať zopár hodín v chladničke. Chute sa krásne prepoja. Ak však nevydržíte, pochutíte si určite fantasticky.
Suroviny
jahody 800 g
mascarpone 500 g
biela čokoláda 200 g
šlahačka 120 ml
vanilkový cukor 2 ks
balíček podlhovastých piškót
Na ozdobu
čerstvé lístky medovky
jahody
Postup
Jahody rozmixujeme na kašu. Vyšľaháme šľahačku a vymiešame ju s mascarpone.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, necháme chvíľu vychladnúť a vmiešame do šľahačkovej masy.
Na dno formy poukladáme piškóty, navrstvíme jahodovú zmes a potom mascarponový krém s čokoládou. Postup opakujeme.
Na záver dezert posypeme kakaom, dozdobíme jahodami a čerstvými lístkami medovky.
Zdroj:http://varenypeceny.markiza.sk/receptar