Recepty, Slané koláče

Bryndzovníky

Čo na ne povedať, treba už len napiecť a ochutnať..:)

Suroviny

Kvások:
cukor kryštálový 1 PL
vlažné mlieko 100 ml
droždie 1 kocka
Cesto:
polohrubá múka 400 g
vlažná voda 200 ml
olej 75 ml
vajcia 2 ks
soľ
Plnka:
bryndza 200 g
uvarené,pretlačené zemiaky 200 g
kyslá smotana 125 g
soľ
červená pálivá paprika
osmažená cibuľka

Postup

Polohrubú múku zmiešame s vajíčkom, kváskom, pridáme olej, dolejeme vlažnú vodu a vypracujeme cesto.
Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste dobre nakysnúť.
Uvarené zemiaky roztlačíme, zmiešame s rozšľahanou bryndzou, kyslou smotanou a osmaženou cibuľkou.
Podľa chuti osolíme a pridáme červenú pálivú papriku.Budú pikantnejšie.
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku jedného centimetra.
Vykrojíme kolieska vo veľkosti asi 10 cm, navrch dáme bryndzovú plnku, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190°C.