Hlavné jedlá

Morčacie rezne s rokfortovou omáčkou

Suroviny

morčacie rezne 4 ks
mrkva 200 g
brokolica 200 g
cibuľa 2 ks
maslo 2 PL
zeleninový vývar 200 ml
biele víno 50 ml
kyslá smotana 125 ml
smotana na šľahanie 125 ml
syr Rokfort 150 g
pažitka 1/2 zväzku
bazalka
petržlenová vňať
mleté biele korenie
soľ
olej 2 PL

Postup

Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance, brokolicu rozoberieme na ružičky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme lyžicu masla, na ktorej speníme 1 pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú mrkvu a brokolicu, podlejeme trochou vody a osolíme. Dusíme asi 7 – 10 minút.

Druhú cibuľu speníme na lyžici masla. Prilejeme zeleninový vývar, biele víno, kyslú smotanu a smotanu na šľahanie. Krátko, ale prudko povaríme. Rokfort postrúhame na hrubšie rezance, pridáme do omáčky a miešame, až sa syr rozpustí. Bylinky umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, najemno nasekáme a primiešame do omáčky. Omáčku ochutíme soľou a mletým bielym korením. Už nevaríme.
Morčacie rezne umyjeme, osušíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a rezne z každej strany 4 – 6 minúty prudko opekáme. Nakoniec ich osolíme. Rezne preložíme na nahriate taniere, prelejeme rokfortovou omáčkou a servírujeme s dusenou mrkvou a brokolicou.
Ako prílohu podávame dusenú ryžu.
Recept od: Nový Čas pre ženy