Dezerty, Recepty

Jednoduchý orechovo-kávový zákusok, ktorý zapíše. Záleži od množstva pridaného rumu…

Lahodný dezert ktorý môže byť veselý. Záleží len na Vás a to ako veľmi sa trasú ruky. Čím viac, tým lepší zákusok bude.

Suroviny

vajcia 5 ks
kryštálový cukor 5 PL
polohrubá múka 5 PL
balíček kypriaci prášok 1 ks
kakao 1 PL
orechy 1 PL
mleté orechy 250 g
práškový cukor 150 g
káva 500 ml
maslo 250 g
rum /um/
piškóty
čokoládová poleva

Postup

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.

Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy, aby vznikla hustá zmes. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a vypracujeme krém. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme polovicou orechového krému.

Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom ho potrieme čokoládovou polevou.
Recept od: Nový Čas pre ženy