Chalva je pochúťka pochádzajúca z orientu a jedna z najjednoduchších sladkostí. Potrebujete iba 2 ingrediencie: semiačka (slnečnica, sezam) a sladidlo – najlepšie med
Suroviny
Obdĺžniková forma 13×5 cm
Vrchná vrstva
slnečnicové semiačka 1 šálka
med 1/2 šálky
Spodná vrstva
horká čokoláda 80 g
nahrubo nasekané vlašské orechy 20 g
Postup
Formu si vystelieme potravinárskou fóliou tak aby nám prečnievala cez okraje. Slnečnicové semiačka jemne orestujeme na suchej panvici aby uvoľnili arómu a boli chrumkavejšie. Necháme vychladnúť. Vychladnuté rozmixujeme na kašu a zmiešame s medom. Touto masou vystelieme dno formy.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Primiešame oriešky a vylejeme na prvú vrstvu. V chladničke necháme stuhnúť, približne 1 hodinu, ideálne cez noc
Tyčinku pomocou fólie vytiahneme z formy a môžeme si zahryznúť, prípadne pekne zabaliť a niekomu podarovať – pokiaľ zvládnete odolať
Zdroj:http://varenypeceny.markiza.sk/