Dezerty

Krásna a jednoduchá ovocná torta

Krásna, šťavnatá ovocná torta na každú príležitosť. Zohnať čerstvé suroviny v dnešnej dobe nie je veru žiadny problém. Problém je iba v tej chuti…01

Suroviny

korpus
vajcia 4 ks
kryšt.cukor 120 g
mlieko 2 PL
polohrubá múka 120 g
kakao 20 g
prášok do pečiva 2 káv.lyžičky

Plnka
tvaroh jemný 500 g
smotana šlahačková 1ks
želatínový stužovač dr. Oetker 1 ks
vanilkový cukor 4 káv.lyžičky
jahody a rôzne ľubovoľné ovocie
várová čokoláda

Postup

Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme mlieko a vyšľaháme do bohatej hustej peny.
K múke pridáme kakao a prášok do pečiva, premiešame pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva – po lyžiciach a zároveň šľaháme.
Tortovú formu vymažeme maslom a položíme papier na pečenie, vystrihnutý na veľkosť spodnej časti formy – papier na pečenie sa mi neposúva a mám istotu, že cesto sa mi nedostane pod papier, papier znovu vymažem maslom a vysypem formu múkou, vlejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 160° C približne 20 min., ak budete potrebovať po skúške špajľou cesto dopiecť, prikryte vrch alobalom a nechajte dopiecť podľa potreby.

Na plnku si vyšľaháme smotanu, potom do nej pridáme tvaroh, vanilkový cukor a stužovač pripravený podľa návodu.

Korpus dáme do tortovej formy,po bokoch poukladáme prekrojené jahody,tak ako je na obrázku.Plnku natrieme na korpus a poukladáme ovocie podľa svojej chuti.
Polejeme hrubšou vrstvou čokolády.Dáme na pár hodín do chladničky.
Vrch torty si ozdobíme podľa vlastnej fantázie