Už aj Vám šibe z hydiny. Stále len kuracina. Tu stehno, tu prsia, tu šunka …
Príjemnou náhradou je teľacie mäsko. Jemné a krehké. Vyskúšajte.
Suroviny
Teľacie mäso 500 g
mrkva 300 g
cibuľa 2 ks
citrón 1 ks
ocot balsamico 2 PL
kyslá smotana 1 – 2 PL
rastlinný olej
Postup
Teľacie nakrájame na tenké prúžky, dáme marinovať v zmesi korenia, s octom balsamico, s jemne nakrájanou polkou cibule.
Osolíme a pokvapkáme olejom a necháme marinovať v chlade.
Kôru z jedného citróna a nakrájame na tenké prúžky.
Mrkvu nakrájame na veľké prúžky, kocky alebo plátky, ale nie na strúhadle!
V panvici zľahka osmažíme citrónovú kôru, pridáme trochu cukru, orestujeme, pridáme soľ a citrónovú šťavu podľa chuti.
V druhej panvici osmažíme zostávajúcu cibuľu a mäso. Pridáme mrkvu a za stáleho miešania pridáme kyslú smotanu.
Zakryjeme pokrievkou a dusíme.
/linochek.ru/