Dezerty

Perfektný piškotový korpus bez váženia

Vo väčšine chutných a dobrých dezertov je ako základ použité piškótový korpus. Tento recept si ľahko zapamätáte a upečiete do zlatava.

Suroviny

horúca voda 10 PL
polohrubá múka 10 PL
cukor 10 PL
vajcia 5 ks
prášok do pečiva 1 ks

Postup

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a prosejeme.
Žĺtky dáme do šľahača, zasypeme cukrom, pridáme horúcu vodu a vyšľaháme do peny. Do peny potom zľahka zapracujeme po častiach múku a z bielkov ušľahaný sneh

Piškotové cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme dozlata pri 180 °C minimálne pol hodinu.  Pichnite do stredu drevenou spajdlou, keď je suchá, cesto je hotové, ak sa obalí cestom, treba este nechať. Tento trik ale nerobte veľmi často.
Zdroj:http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=157329