Prípravu tohto jedla si treba naplánovať. Koleno treba piecť pomaly a dlho, aby bolo chrumkavé a šťavnaté.
Suroviny
koleno 1 ks
zemiaky 150 g
slanina 50 g
cibuľa
celé čierne korenie
bobkový list
olivový olej
Postup
Kuchynsky upravené koleno nasolíme a okoreníme.
Vložíme do pekáča. Pridáme bobkový list, celé čierne korenie, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 80 stupňov 8 hodín.
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a nahrubo nastrúhame.
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme spolu s nakrájanou slaninkou na malou množstve oleja do zlatista.
Na tento základ pridáme nastrúhané zemiaky, dochutíme soľou a korením a podávame k mäsku.
Zdroj:http://varenypeceny.markiza.sk/receptar