Nielen ten môj ale aj deti si ju obľúbili. Obzvlášť im začala chutiť keď som namiesto mlieka použila smotanu. Taká jemná chuťovečka s párkom.
Suroviny
Cibuľa 1 ks
olej 2 PL
hladká múka 30 g
čer.ml.paprika 1 čl
studený masový vývar 600 ml
párky 2 nožičky
smotana 100 ml
soľ, mleté čierne korenie
nasekaná petržlenová vňať
Postup
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme v hrnci na lyžici rozpáleného oleja dozlatista. Potom prisypeme múku, opražíme, ochutíme paprikou, zalejeme studeným mäsovým vývarom a varíme asi 30 minút.
Párok nakrájame a krátko opražíme v panvici na zvyšnom oleji. Polievku zjemníme smotanou alebo mliekom, necháme prejsť varom, ochutíme soľou a korením a scedíme. Pridáme opražené párky a nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebom.
/poslirecept.cz/za-par-korun/do-50-korun/frankfurtska-polevka Marta Svozilová Kroměříž