Ježková príprava nie je náročná. Možno prvý sa bude podobať na zajaca či mačku. Nenechajte sa však odradiť a Vaše výtvory budú čím ďalej tým krajšie a krajšie. Jedno je však isté. Chutné budú od začiatku.
Suroviny
keksy/ sušienky 1 kg
kondenzované mlieko 0,5 l
cukor krupica 200 g
kyslá smotana 200 g
maslo 100 g
kakao 3 PL
čokoláda na varenie 2 ks
mandle 1 balenie
jahody
Postup
Najprv si vyrobíme modelovaciu hmotu. Sušienky podrvíme valčekom na prášok. Podrvené sušienky dáme do misy a premiešame s práškovým cukrom, kakaom, kondenzovanym mliekom, smotanou a zmäknutým maslom.
Začneme tvarovať postavu ježka. V prípade problémov s tvarovaním si zavolajte na pomoc deti. Hotového ježka oblejeme pripravenou čokoládou.
Potom veľmi opatrne rovnomerne picháme mandle ako pichliače. Na oči použijeme lentilky a na nos piškótu posypanú kakaom.
Ozdobíme jahodami, niektoré môžu byť namočené v čokoláde.