desiata, Inšpirácie, olovrant, Raňajky, Recepty, Šaláty, večera

Šalát „NEAPOL“

Na rýchle pohostenie,lahodiaci oku a samozrejme aj brušku..:))

Suroviny

baklažán 1 ks
vlašské orechy 150 – 200 g
paradajky 4-5 ks
varené vajíčka 6 – 8ks
cesnak 2-3 strúčiky/podľa veľkosti/
tavený syr v črievku 1 ks
Parmezán 200 – 300 g
Petržlenová alebo kôprová vňať na ozdobu

Postup

Baklažány rozdelíme na dve polovičky, nasolíme a necháme ich trošku vypotiť.
Potom popijú menej oleja.
Po cca 15 minútach ich umyjeme a poukladáme na plech na papier na pečenie.
Prvá vrstva bude upečený baklažán najemno rozmiešaný s majonézou a cesnakom.

Druhá vrstva budú najemno nasekané vlašské orechy.
Tretia vrstva budú poukladáme nakrájané paradajky s majonézou.
Štvrtá vrstva budú jemne nasekané varené vajcia s majonézou.
Na podnos alebo tanier dáme 4 vrstvy.
Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle a ozdobíme šalát.


Ružu spravte z paradajky, z vajíčiek margarétky a lístky zo zelenej vňate petržlenu alebo kôpru