Táto sladká rolka Vás prekvapí svojou jemnou chuťou, ktorú neodmietnu ani deti. Jemná a delikátna zároveň. Podávame so zemiakovou kašou.
Suroviny
vykostené bravčového karé 1 kg
soľ
čierne korenie
sušené marhule 200 g
lúpané mandle 50 g
biele suché víno 200 ml
maslo 2 hrubšie plátky
sušený rozmarín
marhuľový džem 1 – 2 PL
Postup
Mäso zospodu narežte do tvaru písmena V alebo zboku celé rozrežte na roládový plát. Mäso nasoľte, okoreňte, zviňte a odložte prikryté do chladničky.
Medzitým zahrejte víno a namočte do neho sušené marhule aj mandle asi na 15 – 30 minút. Potom ich nechajte odkvapkať a naplňte nimi mäso. Mäso zviňte, zviažte potravinárskym špagátikom a opečte na masle. Preložte do pekáča, podlejte maslom z panvice a trochou vody alebo vínom.
Povrch mäsa potrite džemom, posypte rozmarínom, dosoľte a prikryté pečte pri teplote 180 stupňov približne hodinu. Počas pečenia mäso prelievajte výpekom. Pred koncom môžete mäso odokryť a nechať krátko zapiecť dozlatista. Podávame so zemiakovým šalátom alebo pyré, poprípade tenkými rezmi dozdobte studenú misu.