Grilovanie, Recepty, Ryby

Filé zo pstruha s pistáciami

Ryba je zdravé jedlo. Pri filetoch zo pstruha sa nemusíte báť ani kostí. Pistáciová zálievka je už len povestnou čerešničkou na torte.

Suroviny

filé zo pstruha 3ks
cesnak 6 strúčikov
pomaranč 1kus
citrón 1kus
jemne nasekané pistácie 150g
soľ
olivový olej 50ml

Postup

V miske premiešajte olej, šťavu a kôru z pomaranča, šťavu a kôru z citróna, na veľmi jemné plátky nakrájaný cesnak, pistácie a soľ.

Do tejto marinády vložte filety zo pstruha a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút.

Potom filety aj s marinádou uložte na plech vyložený alobalom.
Vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte 25-35 minút, podľa veľkosti filiet.