„Cupcakes“ sú populárne hlavne v Amerike a keď sa tento trend dostal aj k nám, viacerým z nás poskočilo srdiečko radosťou… Po nejakej tej skúsenosti ale musím povedať, že minitortičky sú zábavné hlavne na výrobu a pre možnosť vyhrať sa v malom s detailami. Pri jedení sa však len ťažko vyhnete namočeniu nosa do krému a cesto býva často príliš vysoké. Pre veľa ľudí je to stále len muffin, ktorý na klasický kúsok torty jednoducho nemá… Tu je niekoľko rôznych tipov overených a fungujúcich minitortičiek.
Suroviny
hladká múka 250 g
trstinový cukor 120 g
maslo 100 g
vajcia 2
mlieko 150 ml
šlahačka 200ml
prášok do pečiva 1/2
čokoláda 150g
sóda
Postup
Cesto:
Vymiešame vajcia s cukrom, primiešame zmäknuté maslo. Do múky primiešame sypké ingrediencie ( pri čokoládových časť múky nahradíme kakaom, cca. 40 g) a spolu s mliekom (šťavou) vmiešame do cesta. Nakoniec vmiešame kúsky čokolády alebo ovocia. Rovnomerne rozdelíme do 12 košíčkov. Pečieme zhruba 25 min. pri 175 stupňoch.
Banánové cesto: bananány olúpeme a nalámané zalejeme mliekom. Ponorným mixérom rozmixujeme alebo dobre rozmágame vidličkou. Banány nám troška zväčšia objem cesta a tak budeme potrebovať. cca 14-16 košíčkov.
Čokoládový krém:
200 ml šľahačky prevaríme s 100 g horkej čokolády, necháme vychladnúť najskôr voľne, potom úplne v chladničke. Studené vyšľaháme a aplikujeme na muffiny.