Apríl, Meniny

Igor | meniny má 10. apríla

Pôvod a význam mena

Igor je ruské meno islandského pôvodu Igwarr, čo znamená pod ochranou boha Ingvia, boha plodnosti.

Mimoriadne čestný a striktný muž. Na svoje okolie býva v každej situácii milý a je pre nich príjemným spoločníkom s veľkým zmyslom pre humor. Dbá o pohodu a šťastie seba, ale aj svojich blízkych. Odcudzuje podvod a klamstvo. Každý svoj úspech vždy dosahuje čistou „hrou“. Ak s nim hrávate scrable, či inú spoločenskú hru, tak si bez obáv môžete aj na dve hodiny odbehnúť, pretože tento muž vás nikdy neoklame.

Igorovia sú posadnutí štúdiom, túžia po diplomoch. Zamestnanie si vyberajú pod vplyvom udalostí. Ich povolanie je často monotónne, a zriedkakedy majú odvahu zmeniť ho. Títo muži môžu byť skvelí, výreční, dokonca autority, avšak potom bez akéhokoľvek prechodu zrazu začnú o všetkom pochybovať a unikať.

Nakoniec sa môže stať, že podľahne aj on nátlaku svojho okolia a aj on bude túžiť po porušení pravidiel. Vo svojej partnerke a rodine vidí silnú oporu, býva verným a stabilným partnerom.

Hlboko v duši sa hnevá na seba, že je takýto čestný, lebo v dnešnej dobe poctivosť nepatrí medzi silné stránky ľudstva. Ľudí ako je on, možno vidieť už len v múzeu, alebo patrí medzi takmer „vyhynutých“ jedincov.

Ich životaschopnosť nie je veľmi presvedčivá. Často ich stretávame v stave miernej depresie. Menšie ochorenia pochádzajú najmä z nesprávneho stravovania. Mali by sa vyhýbať čiernej káve a prospeje im veľa zeleniny a výrobkov zo sóje.

Typickou farbou tohto mena je oranžová, červená a fialová. Osobným číslom pre toto meno je 6 – Nežnosť. Vhodné znamenia sú Baran, Lev, Blíženci či Býk. Ochranné rastliny púpava, rozmarín, ochranné kamene diamant, ametyst a jaspis.

Známi nositelia