Apríl, Meniny

Zoltán | meniny má 7. apríla

Pôvod a význam mena

Meno je tureckého pôvodu s významom moc, vláda.

Napriek tomu, že sa zvonku zdá byť Zoltán pokojný, až ťažkopádny, jeho vnútorný svet je plný vzrušenia a plánov, ktoré sú veľmi často nereálne.

Tento muž je dosť ľahkomyseľný a aj v citoch sa málokedy vie ustáliť. Každá žena je preňho niečím zaujímavá a on sa snaží nájsť si ku každej cestu. Nemá priveľa času na budovanie dlhodobých vzťahov a keď sa ocitne v nejakej závažnej a ťažkej situácii, tak sa s radosťou obráti chrbtom a nechá svojich spoločníkov, aby si poradili sami.

Nie je teda spoľahlivý, ani dôveryhodný, ale občas vie získať pre seba výnimočné podmienky a dosiahnuť úspech. Ten však nikdy nie je trvalý, pretože Zoltán rád riskuje a skoro vždy potom stratí všetko, čo dosiahol. Jedno je však pravda – nikdy sa nevzdáva a k svojim deťom je veľmi zodpovedný, takže im nechá dostatok prostriedkov na dobrý štart do života.

Farba

Typickou farbou tohto mena je modrá, žltá a medená. Meno je vhodné pre znamenia Lev, Baran, Vodnár, Strelec. Ochranné rastliny mak, nechtík a rumanček, ochranné kamene kryštál, granát a ónyx.