Apríl, Meniny

Miroslava | meniny má 5. apríla

Pôvod a význam mena

Meno slovanského pôvodu s významom oslavujúci mier. Nositeľky tohto obľúbeného mena oslovujeme Mira, Mirka, Miruška.

Žena menom Miroslava je plná energie a sily. Býva krásna, jemná a okolo seba rozdáva radosť a smiech. Má preto mnoho priateľov, ktorí vždy pri nej stoje, keď je jej najhoršie a keď to najviac potrebuje. Ich obetavosť im veľmi rada vynahradí. Často krát, keď je treba, tak rieši problémy nie len svoje, ale aj svojich blízkych. Pre svojich najbližších je schopná rozdať sa, lebo ich nadovšetko miluje a vie, že sa jej to vráti.

Je nadaná a inteligentná. V každej situácii vie ako má zareagovať a vie si poradiť. Má svoje plány, neraz si sama dokáže zohnať aj podporu, keď je to treba na ich realizáciu. Niektorých svojich mužských kolegov neraz zatieni svojou nadanosťou, často krát jej nesiahajú ani po členky. Preto pri výbere partnera má to ťažké.

Celkovo jej však vyhovuje taký stav, radšej sníva o svojom „princovi na bielom koni“, akoby mala hľadať niekoho iného. Jedinou slabinou tejto ženy je mimoriadna citlivosť a to, že sníva o láske ako z románu Danielle Steelovej.

Povahu Miroslavy lepšie pochopíme vtedy, keď sa odvoláme na ich totemové zviera vevericu, ktorá behá pomedzi krovie, zbiera oriešky a odkladá ich na zimu. Tak ako ona, aj nositeľky mena Miroslava potrebujú mať pocit istoty, a preto si zháňajú už vopred dajaké zásoby, až napokon vďaka trpezlivosti veľmi mladé dosiahnu svoj cieľ a usadia sa.

Typickou farbou tohto mena je modrá, fialová a žltá. Ovplyvňuje ich planéta Jupiter. Ochranné rastliny žihľava, skalica a slez, ochranné kamene tyrkys a granát. Vhodné znamenia sú Vodnár, Ryby, Blíženci či Strelec.