Táto dobrota na plechu sama hovorí: „Rozrež ma, zober ma, zjedz ma a nezabudni si nechať miesto ešte pre kamaráta… “ 🙂
Suroviny
500 g lístkového cesta,
100 g pr. cukru,
2 balíčky vanilkového cukru,
800 ml mlieka,
2 žĺtka,
2 balíčky zlatého klasu,
250 g masla,
2x smotana na šľahanie,
čokoláda na varenie.
Postup
Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme ich na tenký plát. Poprepichujeme vidličkou a prenesieme na plech na pečenie a upečieme v trúbe do zlata na 150 stupňov.
Pripravíme si krém. Mlieko zohrejeme na ohni, pridáme pr. cukor, vanilkový cukor a zlaté klasy. Následne pridáme žĺtka a privedieme do varu. Miešame dovtedy, kým nám krém nestuhne. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.
Navrstvíme na upečený plát lístkového cesta.
Na krém navrstvíme vyšľahanú šľahačku, prikryjeme druhým plátom a polejeme roztopenou čokoládou.
Necháme stuhnúť a nakrájame na štvorce horúcim nožom.
Dobrú chuť!
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.