Recepty

Najlepšie pikantné utopence

Fantastická pochúťka k pivu.

Suroviny

20ks kvalitných špekačiek
800g cibuľe
1 hlávka cesnaku
400ml octu (aj viac podľa chuti)
Korenie celé čierne
Korenie nové celé
Soľ
10ks čerstvých čili papričiek
100ml olivového oleja
1 PL kryštálového cukru

Postup

Špekáčiky olúpeme a narežeme po dĺžke. Cibuľu nakrájame na kolieska. Do 0,6 l vody pridáme 0,4 l octu, cukor, soľ, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a prevaríme. Na dno fľaše dáme cibuľu, čili papričky a špekáčiky plnené v reze cibuľou.
Striedavo ukladáme vrstvy cibule, špekáčikov a pridávame podľa chuti cesnak, celé čierne korenie a čili papričky podľa želanej pikantnosti. Ukončíme to vrstvou cibule. Nakoniec zalejeme pripraveným nálevom.
Uzatvoríme fľašu a necháme aspoň sedem dní v chladničke. Počas tých siedmich dní sa občas na ne pozrieme a tešíme sa z našich utopencov.