Lahodný a jednoduchý domáci slivkový lekvár z rúry, to musíte vyskúšať
Suroviny
2 kg sliviek
50ml octu
500g kryštálového cukru
1/2 káv. lyžičky mletej škorice
3 roztlačené klinčeky
4PL rumu
Postup
Slivky odkôstkujte, umyte a dajte do pekáča. Pokvapkajte octom a dajte piecť na 250°C do vyhriatej rúry. Počas pečenia ani raz nemiešajte!!! Pečte 25 minút.
Po uvedenej dobe na slivky nasypte 250g cukru – nemiešajte a znovu dajte piecť na 15 minút. Potom opäť prisypte 250g cukru a znovu na ďalších 25 minút do rúry.
Po upečení pridajte rum, škoricu a roztlčené klinčeky. Zamiešajte a rozmixujte v mixéri do požadovanej konzistencie. Ak sa vám zdá, že slivky sú po upečení príliš vodnaté, nechajte ich ešte 10 – 15 minút piecť.Potom už len naplňte do fliaš a otočte hore dnom. Nechajte pod dekou vychladnúť.