Toto jedlo je veľmi obľúbené v našej rodine a všetci ho milujú. Dúfam že aj Vy si zamilujete náš rodinný recept.
Suroviny
na 4 porcie
800 g bravčového mäsa (plece, krkovička)
500 g kyslej kapusty
1 smotana na šľahanie
150 g slaniny
2 ČL červenej sladkej papriky
2 ČL koncentrovaného silného pretlaku
2 strúčiky cesnaku
1 PL hladkej múky
mletá rasca
soľ
čierne korenie
ocot
citrónová šťava
bobkový list
voda alebo vývar na podliatie
Postup
V hrnci osmažíme nadrobno nakrájanú slaninu. Keď pustí masť a je dochrumkava vyberieme ju a odložíme nabok. Na masti orestujeme na kocky nakrájané mäso zo všetkých strán. Pridáme korenie, soľ, pretlačený cesnak a poriadne orestujeme. Potom pridáme sladkú papriku, pretlak a múku, zarestujeme a podlejeme vodou alebo vývarom, pridám bobkový list a necháme dusiť.
Asi po hodine, keď je mäso mäkké (závisí od druhu mäsa) pridáme nakrájanú kyslú kapustu (nepremývame ju!) a opraženú slaninku. necháme variť ešte polhodinu. Potom len vlejeme smotanu, necháme prejsť varom a dochutíme octom alebo citrónovou šťavou. Podávame s dobrou knedľou a pred podávaním ozdobíme kyslou smotanou