„Keď si hladný, nie si to ty, daj si snickers“ alebo ako si túto skvelú sladkosť pripravíme doma.
Suroviny
1.Spodná a vrchná čokoládová vrstva:
2 a pol šálky mliečnej čokolády
1/2 šálky arašidového masla
2. Nugátová plnka:
1/4 šálky masla
1 šálka cukru
1/4 šálky salka
1 1/2 šálky marshmallow
1/4 šálky arašidového masla
1 1/2 šálky slaných arašidov, nakrájané, zhruba nakrájané
1 lyžička vanilkového extraktu
3.Karamelová vrstva:
150 g karameliek
1/4 šálky šľahačkovej smotany
Postup
1. Vymažeme si maslom plech, kde budeme vrstviť jednotlivé vrstvy. Mliečnu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s arašidovým maslom. Nalejeme polovicu zmesi na spodok pekáča. Dáme stuhnúť.
2. Pripravíme si nugátový krém: Roztopíme maslo v hrnci na strednom ohni. Pridáme cukor a salko a miešame až kým sa zložky nespoja. Necháme variť 5 minút, občas premiešajte. Pridajte marshmallows, arašidové maslo a vanilkový extrakt. Miešame dohladka. Keď je hmota hladká, odstavíme z plameňa a vmiešame arašidy. Nalejeme na spodnú čokoládovú vrstvu. Nechajte vychladnúť a stuhnúť.
3. pripravíme si karamelovú vrstvu: karamelky necháme na miernom ohni roztopiť, pridáme smotanu a miešame aby sa hmota spojila. Nalejeme na nugátovú vrstvu a necháme vychladnúť.
4. Zvyšok mliečnej čokolády s arašidovým maslom nalejeme na vrch nášho dezertu a necháme stuhnúť.